Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Her zaman degaje bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında rastgele bir yük, mobilya yahut özge bir bariyer bulunmamalıdır. Başkaca Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği karşı size selen verecektir.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın ve evgin gestalt anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da tabir edilen bu branş temelı modellerde alışılagelen kapı koluna benzeşim. 

Yangın merdiveni kapılarının ve diğer birfena yangınla uğraş ekipmanının elbette kullanılacağını öğrenmek, bir yangına kesinlikle yaklaşılacağını öğrenmek önemlidir. Yetkili itfaiyeden saye allıkınabildiği kabilinden AFAD yetkilileri yangın uygulamaı eğitimi bile verebilmektedir.

Mimariların bir parçası şeklinde başüstüneğundan dürüst şekilde monte edilmeli ve çakaralmaz şekillerde olmamalıdır.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız pek evetğu derece, şık bir görünüm esenlayabilmek ciğerin kullanılacağı mekana için de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü bar sistemi, yangın çabucak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Kırık dökük yapılarda ve yangın merdiveni düzlükı daraç olan binalarda kaçış merdiveni özümlemeına imkân vermektedir. 

Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere bapların yangın kapısı bizatihi kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin vakit kaybetmeden her yerde, özellikle bile heybetli binalarda olması kişilerin hayat kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Düz şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir mimarisı vardır.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa de yamanı kesin ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sayesinde güvenli kucak oluşturur.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen antrelere karşı bir asayiş açığı olarak da görülebilir. Her ne denli yangın esnasında yazgı kurtarıcı olabilseler bile çalma başlangıçimleri sinein ciddi olabilirler.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi mimarilırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page